Leer mij kennen..

Dit ben ik, ja wie ben ik?? Dat vraag ik mijzelf ook nog weleens af.. En toch kan ik je wel een beetje verder helpen.. Mijn naam is Corianne, en ik doe sinds 2015 de opleiding Interieuradviseur en heb het ontzettend naar mijn zin!

Oooooit ben ik deze opleiding begonnen om op deze manier mijn creativiteit kwijt te kunnen, en dat lukt! De opleiding is erg veelzijdig, ik heb een tijdschrift gemaakt, een voetenbankje gestoffeerd en uiteraard ook interieurs ontworpen en getekend.

De eerste stage’s zijn gelopen en wat was dat leuk, eindelijk iets doen met wat je geleerd hebt! Uitgebreider verslag over mijn stage bij Meerlo Interieur en bij Middelkoop Culemborg kun vinden in mijn portfolio op de website!

De opleiding is ontzettend breed, en wat ik er mee wil? Geen idee, het tijdschrift ontwerpen was heel erg leuk, maar mijn stage bij Middelkoop Culemborg was ook ontzettend leuk! Maar mijn aller diepste innerlijk droomt nog altijd van een eigen Bed and Breakfast. Een eigen onderneming met daarin alleen maar mensen blij maken, een vakantie is toch gewoon top?

Op zaterdag en in vakanties werk ik bij B&B Margriet in Beesd waarbij ik veelal schoonmaak en net doe wat nodig is. Het is heerlijk om alles te regelen wat nodig is om de B&B goed te laten draaien, en daarnaast mensen er ontzettend blij mee te maken! Een leukere baan is er niet.. Toch?

Ohja, over mij.. Je merkt het al, ik kan ontzettend enthousiast zijn, soms een beetje té.. Maar vaak krijg ik van anderen de reactie, je geniet er zelf zo heerlijk van.. Jaaa, dat is aan mij te zien en heeft voordelen en nadelen!

Verder ben ik heel ondernemend, organiseer ik het kamp rond Hemelvaart 2017 van de Jeugdvereniging. Volgend jaar de organisatie voor de JBGG, en uiteraard staan er nog meer activiteiten gepland!

Sinds april 2017 ben ik samen met mijn moeder een blog gestart met daarin onze grote hobby, bakken uitgelicht! Deze kun je vinden op: http://www.keukenbloem.wordpress.com

Dat.. was in een vogelvlucht wie ik ben!

Advertenties

Zomerkriebels..

Wat is er nu leuker dan een middagje vrij? Een middag vrij en lekker een giga-rondje lopen met onze hond, Banjer en mijn zeer geliefde camera natuurlijk! Ja, ik nam ze allebei mee om eens heerlijk te genieten van de natuur. Foto’s maken leer je door te doen, en de natuur vind ik ontzettend mooi. Dus dat was een middagje genieten.

Het was nogal een lange rit voor onze hond, het is natuurlijk ook niet niets als je iedere keer moet stoppen omdat ’t vrouwtje nu eenmaal foto’s moet maken. Maar geloof mij, als ik ‘m het resultaat laat zien gaat hij zeker kwispelen! 😉

Over de brug naar Marienwaard, de Notendijk, plekjes die al heel lang in mijn hoofd zaten mochten eindelijk op de foto. En ik ben zeker heel blij met het resultaat..

Kijk mee..

fullsizeoutput_7f
De mooie notendijk, met al z’n mooie fluitenkruid in bloei..

Fluitekruid is zo mooi!! Al die kleine bloemetjes bij elkaar..

fullsizeoutput_88
Iedere keer als ik hier langs kom zwijmel ik, wat een heerlijk vintage sfeertje hangt hier!
fullsizeoutput_89
Blaadjes zijn ook mooi, en helemaal als het licht er mooi op valt!
fullsizeoutput_8f
Bloemetjeeesss!!! Ja, ik ben gek van bloemetjes, ook langs de weg..

Oef, ik heb genoten.. Jullie ook?

Liefs,

Dr. Creative..

Kunst, kunst.. Heel veel kunst..

Samen met m’n lieve dinn gingen we voor school naar de SS Rotterdam. Een giga-schip met daarin een expositie van Object. Daarna door naar het World Trade Centrum waar een iets artistiekere expo was. Het is leuk om te zien wat mensen ergens in zien, interessant dagje..

We gingen naar binnen bij de SS Rotterdam en konden door heel het schip lopen, overal stond wat moois. Vaak concepten, maar de achtergrond was vaak zo mooi! Zo hingen er lampen van Studio Address met allemaal grafische vormen. Alles moet berekend worden en door het materiaal gebruik werden het hele mooie industriële lampen, ik zou ze zo in een ontwerp gebruiken.

Die klokken van Urban Fabric dan! Plattegronden erin verwekt en zelfs het visitekaartje wat ik meenam was in dezelfde style! De lijnen van de plattegrond waren uit het materiaal gelazerd, je hebt gewoon jouw stad aan de muur hangen.

Kijk mee, en doe lekker inspiratie op!

Liefs..

DR.Creative..

cropped-logo-docx.png

img_3331
Handgemaakte accessoires van Tuttobene
img_3365
Deze stoel is gegroeid van kleine boompjes..
img_3368
Stoel, gevormd om een boomstam..
img_3326
Middenin het schip, is het zwembad gewoon ingericht!!
img_3327
Met in het zwembad een bed, van het ontzettend mooie merk, LOOF..
img_3318
Wauw! Je eigen stad aan de muur.. Met Urban Fabrics..

Basisrecept: Zwitserse room

Ook nog even het basisrecept van de Zwitserse room. Deze zit verwekt in het recept van de soezen. Hééérlijk natuurlijk, maar je kan er zoveel meer mee! Een heerlijke laag tussen een taart of gewoon als toetje! Een heerlijk basisrecept.. Om mee te doen wat je wilt! Succes! Snoepze;)

Voor 600 gram zwitserse room heb je nodig:

  • 350 gram volle melk
  • 35 gram custard poeder
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • 250 gram slagroom
  • 1 zakje klop fix
  • 3 theelepels suiker
  • 1 ½ blaadje gelatine

Wat moet je doen?

  1. Maak een papje van een scheutje melk en de custard poeder.
  2. Snijd het vanillestokje open en verwijder met het puntje van je mes het merg.
  3. Doe het vanillestokje, het merg, de overige volle melk en de 50 gram suiker in een pan en breng dit aan de kook.
  4. Meng een flinke scheut van de warme melk met het custard papje. Giet de rest van de melk hierbij en meng dit.
  5. Giet hierna de banketbakkersroom terug in de pan en breng dit weer aan de kook.
  6. Laat het even een paar minuutjes doorkoken en lekker dik worden.
  7. Laat de banketbakkersroom afkoelen en dek deze af met huishoudfolie zodat je geen vel krijgt.
  8. Als de banketbakkersroom helemaal is afgekoeld klop je deze met de mixer los.
  9. Week de blaadjes gelatine.
  10. Klop de slagroom met de 3 theelepels suiker lobbig. Doe onder het kloppen het zakje klop fix beetje voor beetje bij de slagroom.
  11. Doe de slagroom bij de banketbakkersroom en klop dit rustig en zo kort mogelijk tot het door elkaar zit.
  12. Verwarm de uitgeknepen blaadjes gelatine met een klein beetje water in de pan zodat dit oplost.
  13. Voeg de blaadjes gelatine aan de room en roer/mix dit stevig door, dit moet gelijk opgenomen worden anders werkt de gelatine gelijk al en krijg je klontjes. En geniet van je zwitserse room!

Succes!

Liefs,

Dr. Creativecropped-logo-docx.png

Zwitserse roomsoezen met witte chocolade..!

Hoihoi zijn we weer! En ik heb nu toch zóó iets leuks! Heerlijke soezen met zwitserse room.. Soezen zijn heel leuk om te maken als je iets anders wil dan taart.. Je maakt dit door vanalles te koken en toe te voegen en ja, dat is hééél anders als alles bij elkaar te mikken en ’t in de oven te doen!

Het enige wat gebeurt als je zelf zulke leuke bakseltjes maakt.. Is dat ze meestal niet helemaal mooi gevormd zijn. Maar dit doet niet onder voor de smaak die je helemaal zelf in de hand hebt.

Met soezen kan je heel erg variëren, je doet er wat anders in en je hebt gewoon compleet andere soezen.. Erg leuk dus om weer is wat mee uit te proberen! Dat vind ik ook dus proberen we het maar weer! En dit pakte héél goed uit! Ze zijn zoo lekker, en mooi! 🙂

Het recept is als volgt..

Voor 10 soezen heb je nodig:

  • 100 gram water
  • Een klein beetje zout
  • 50 gram boter
  • 60 gram speltbloem
  • 2 losgeklopte eieren

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
  3. Voeg in één keer alle speltbloem toen en roer tot dit een mooie deegbal is.
  4. Haal de pan van het vuur. Als de pan handwarm is, het losgeklopte ei in beetjes bij het deeg voegen. Dit goed doorroeren en ei toevoegen als het helemaal is opgenomen in het deeg. Als het deeg met stukken tegelijk van de lepel valt stoppen met het ei toevoegen.
  5. Spuit de soezen mooi op een met bakpapier bekleedde bakplaat. En laat deze eerst 12 minuten op 220°C rijzen en bak ze daarna gaar in 15-20 minuten op 200°C. De soezen zijn gaar als alle scheuren helemaal goudbruin zijn gekleurd.
  6. Laat de soezen afkoelen op een taartrooster. En ga verder met de vulling!

 

Voor de Zwitserse room heb je nodig:

  • 700 gram volle melk
  • 70 gram custard poeder
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 500 gram slagroom
  • 2 zakje klop fix
  • 6 theelepels suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Wat moet je doen?

  1. Maak een papje van een scheutje melk en de custard poeder.
  2. Snijd het vanillestokje open en verwijder met het puntje van je mes het merg. Doe het vanillestokje, het merg, de overige volle melk en de suiker in een pan en breng dit aan de kook.
  3. Meng een flinke scheut van de warme melk met het custard papje. Giet de rest van de melk hierbij en meng dit.
  4. Giet hierna de banketbakkersroom terug in de pan en breng dit weer aan de kook.
  5. Laat het even een paar minuutjes doorkoken en lekker dik worden.
  6. Laat de banketbakkersroom afkoelen en dek deze af met huishoudfolie zodat je geen vel krijgt.
  7. Als de banketbakkersroom helemaal is afgekoeld klop je deze met de mixer los.
  8. Week de blaadjes gelatine.
  9. Klop de slagroom met de 3 theelepels suiker lobbig. Doe onder het kloppen het zakje klop fix beetje voor beetje bij de slagroom.
  10. Doe de slagroom bij de banketbakkersroom en klop dit rustig en zo kort mogelijk tot het door elkaar zit.
  11. Verwarm de uitgeknepen blaadjes gelatine met een klein beetje water in de pan zodat dit oplost.
  12. Voeg de blaadjes gelatine aan de room en roer/mix dit stevig door, dit moet gelijk opgenomen worden anders werkt de gelatine gelijk al en krijg je klontjes.

Laten we de boel nu lekker bij elkaar stoppen!

Wat heb je nog nodig?

  • Ongeveer 100 gram witte chocolade
  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Doe de Zwitserse room in een spuitzak met een klein rond mondje.
  3. Maak een klein gaatje in de zijkant van de soes en vul deze, je voelt dat hij iets groter wordt. Let op dat het je ‘m niet zo vol doet dat alles eruit komt! Pssstt.. Je kan de soes ook open snijden en de Zwitserse room er zo in spuiten.
  4. Doop de soezen in de witte chocolade of breng de chocolade met een lepel aan op de soes. Doe er nog wat leuke versierseltjes op en voilà! Ze zijn helemaal af!

Geniet van je super heerlijke, om je vingers bij af te likken soezen!

Liefs,

Dr. Creative..

cropped-logo-docx.png

Herfst, herfst wat heb je te koop..

Tja.. De herfst! Dáár worden we nog eens vrolijk van.. Kijk naar buiten, áááál die mooie kleuren. De bomen worden zóó mooi! Vanuit school fiets ik dan een stukje door een landgoed, zo ontzettend mooi.. Iedere boom heeft zijn eigen kleurtjes, ze zijn niet allemaal tegelijk geel en rood en bruin zo bijzonder!

Dan fiets je daar over die mooie dijkjes.. En is het toch eigenlijk verbluffend.. Aan allebei de kanten van de weg bomen.. Bomen in de móóóiste kleuren, en blaadjes overal op de grond. Wat heeft de herfst veel te koop;)

Met een lieve vriendin was ik in Den Bosch op zoek naar mooie plekjes.. En die vonden we! Sprookjesachtig met een minigrachtje langs een stoepje waar een paar mooie bomen stonden. In al die hoekjes en op die onhandige maar fotogenieke trap..

En als je dan verder loopt in de stad kom je bij de echte gracht. Aan de zijkanten oude boten, blijft mooi! Heeft toch net wat meer karakter dan die snelle jachten, al is dat natuurlijk ook heel leuk! Maar verder.. Iets verderop was een hele mooie oude brug en als je daar overheen ging heb je aan de overkant van de gracht huisjes. En niet zomaar huisjes! Met trapgeveltjes en allemaal heel verschillend! Het was gewoon een echt plaatje! Ik heb er wat foto’s gemaakt en ben tot de conclusie gekomen dat ik nog wel moet oefenen. Maar het is wel echt héél leuk om te doen! Kijk mee, geniet mee en leef je lekker helemaal in!

img_2541
Oude grachtjes met zo’n mooi zitje! Echt een plaatje!!
img_2722
Die mooie details overal! En op de achtergrond de fantastische kleuren van de herfst..
img_2675
Een oude stad betekend: oude bruggetjes! En dat is mooi met bomen en grachtenpandjes!
img_2678
Grachtenpandjes met een rondvaartboot ertussendoor, helemaal compleet weer!

Genieten jullie ook zo van die kleurtjes?? Heerlijk helemaal herfst!

Liefs,

Dr. Creative

cropped-logo-docx.png

Mini cupcakejes met yoghurt

Hoihoi,

Vandaag heb ik zóóóó iets lekkers voor jullie. Voor een high-tea wil ik allemaal kleine hapjes maken en daarin kunnen kleine cupcakejes niet ontbreken. Dus aan de bak! Ik heb een heel leuk recept gevonden met yoghurt en had ze al een keertje gemaakt. Ze hebben zo’n lekker krokant laagje, ik hou daar wel van! Het recept pas ik uiteraard even aan naar hoe ik de cupcake het allerlekkerst vindt, beetje citroenrasp, andere hoeveelheid yoghurt.. Ja, zo doe ik dit meestal. Maar nu, ik heb alles netjes bij gehouden en ga dit nu ééécht aan jullie delen, geniet hiervan, ze zijn makkelijk en echt lekker!

Voor 12 minicupcakes heb je nodig:

  • 32 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 klein ei
  • 70 gram yoghurt
  • sap van een halve citroen en twee theelepels citroenrasp
  • 1 klein scheutje vanillearoma
  • 95 gram speltbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 30 gram suiker

Voor de topping heb je nodig:

  • 2 eierdooiers
  • 35 gram suiker
  • 40 gram speltbloem
  • 160 gram melk
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 klein scheutje vanillearoma

Oef.. dat is nogal wat.. Maar laten we snel beginnen!

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius, en doe vast je mooie vormpjes in de bakvorm.
  2. Oké, nu beginnen we echt;) Meng de boter, het ei, de yoghurt, de vanillearoma, de sap en geraspte schil van de citroen in een mengkom.
  3. Zeef de speltbloem, bakpoeder door het natte mengsel, voeg de suiker toe en meng alles.
  4. Schep het beslag in de papieren vormpjes. Bak de cupcakes 20 minuten totdat ze mooi bruin gebakken zijn. Je kunt controleren of ze gaar zijn door middel van een saté prikker, deze prik je erin en als deze schoon is als je ‘m eruit haal en de prikker schoon is zijn je cupcakejes klaar en gaar! Laat ze uit de vorm lekker afkoelen.
  5. Intussen maak je een óóóntzettend lekkere topping. Meng hiervoor de eierdooiers, suiker, speltbloem en citroen tot een romig goedje.
  6. Breng de melk met de vanillearoma aan de kook, doe dit op een middelhoog vuur. Als deze kookt giet je de melk en vanillearoma al roerende op het mengsel van eierdooiers, suiker, speltbloem en citroen.
  7. Doe dit mengsel terug in de pan en breng dit aan de kook. Laat het even lekker twee minuutjes koken, je voelt het dikker worden.
  8. Roer er als laatste de boter doorheen zodat deze smelt. En laat deze overheerlijke topping afkoelen.
  9. Doe de topping in een spuitzak en spuit een heerlijke toef op de cupcake. Net voor je ‘m opsmikkel is dit het lekkerst!

Geniet van je heerlijke cupcake!

Tip: maak gelijk ook 12 grote cupcakes, zo is je beslag de moeite waard. Hiervoor heb je alles bij elkaar nodig:

  • 130 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 280 gram yoghurt
  • sap van een hele (grote) citroen en de citroenrasp van één citroen
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 380 gram speltbloem
  • 20 gram bakpoeder
  • 120 gram suiker

Voor de topping heb je dan nodig:

  • 6 eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 120 gram speltbloem
  • 500 gram melk
  • 400 gram boter
  • citroensap van 1 citroen
  • 1 scheutje vanillearoma

Veel bakplezier,

Liefs,

Dr. Creative

cropped-logo-docx.png