Basisrecept: Zwitserse room

Ook nog even het basisrecept van de Zwitserse room. Deze zit verwekt in het recept van de soezen. Hééérlijk natuurlijk, maar je kan er zoveel meer mee! Een heerlijke laag tussen een taart of gewoon als toetje! Een heerlijk basisrecept.. Om mee te doen wat je wilt! Succes! Snoepze;)

Voor 600 gram zwitserse room heb je nodig:

  • 350 gram volle melk
  • 35 gram custard poeder
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • 250 gram slagroom
  • 1 zakje klop fix
  • 3 theelepels suiker
  • 1 ½ blaadje gelatine

Wat moet je doen?

  1. Maak een papje van een scheutje melk en de custard poeder.
  2. Snijd het vanillestokje open en verwijder met het puntje van je mes het merg.
  3. Doe het vanillestokje, het merg, de overige volle melk en de 50 gram suiker in een pan en breng dit aan de kook.
  4. Meng een flinke scheut van de warme melk met het custard papje. Giet de rest van de melk hierbij en meng dit.
  5. Giet hierna de banketbakkersroom terug in de pan en breng dit weer aan de kook.
  6. Laat het even een paar minuutjes doorkoken en lekker dik worden.
  7. Laat de banketbakkersroom afkoelen en dek deze af met huishoudfolie zodat je geen vel krijgt.
  8. Als de banketbakkersroom helemaal is afgekoeld klop je deze met de mixer los.
  9. Week de blaadjes gelatine.
  10. Klop de slagroom met de 3 theelepels suiker lobbig. Doe onder het kloppen het zakje klop fix beetje voor beetje bij de slagroom.
  11. Doe de slagroom bij de banketbakkersroom en klop dit rustig en zo kort mogelijk tot het door elkaar zit.
  12. Verwarm de uitgeknepen blaadjes gelatine met een klein beetje water in de pan zodat dit oplost.
  13. Voeg de blaadjes gelatine aan de room en roer/mix dit stevig door, dit moet gelijk opgenomen worden anders werkt de gelatine gelijk al en krijg je klontjes. En geniet van je zwitserse room!

Succes!

Liefs,

Dr. Creativecropped-logo-docx.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s