Zwitserse roomsoezen met witte chocolade..!

Hoihoi zijn we weer! En ik heb nu toch zóó iets leuks! Heerlijke soezen met zwitserse room.. Soezen zijn heel leuk om te maken als je iets anders wil dan taart.. Je maakt dit door vanalles te koken en toe te voegen en ja, dat is hééél anders als alles bij elkaar te mikken en ’t in de oven te doen!

Het enige wat gebeurt als je zelf zulke leuke bakseltjes maakt.. Is dat ze meestal niet helemaal mooi gevormd zijn. Maar dit doet niet onder voor de smaak die je helemaal zelf in de hand hebt.

Met soezen kan je heel erg variëren, je doet er wat anders in en je hebt gewoon compleet andere soezen.. Erg leuk dus om weer is wat mee uit te proberen! Dat vind ik ook dus proberen we het maar weer! En dit pakte héél goed uit! Ze zijn zoo lekker, en mooi! 🙂

Het recept is als volgt..

Voor 10 soezen heb je nodig:

  • 100 gram water
  • Een klein beetje zout
  • 50 gram boter
  • 60 gram speltbloem
  • 2 losgeklopte eieren

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
  3. Voeg in één keer alle speltbloem toen en roer tot dit een mooie deegbal is.
  4. Haal de pan van het vuur. Als de pan handwarm is, het losgeklopte ei in beetjes bij het deeg voegen. Dit goed doorroeren en ei toevoegen als het helemaal is opgenomen in het deeg. Als het deeg met stukken tegelijk van de lepel valt stoppen met het ei toevoegen.
  5. Spuit de soezen mooi op een met bakpapier bekleedde bakplaat. En laat deze eerst 12 minuten op 220°C rijzen en bak ze daarna gaar in 15-20 minuten op 200°C. De soezen zijn gaar als alle scheuren helemaal goudbruin zijn gekleurd.
  6. Laat de soezen afkoelen op een taartrooster. En ga verder met de vulling!

 

Voor de Zwitserse room heb je nodig:

  • 700 gram volle melk
  • 70 gram custard poeder
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 500 gram slagroom
  • 2 zakje klop fix
  • 6 theelepels suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Wat moet je doen?

  1. Maak een papje van een scheutje melk en de custard poeder.
  2. Snijd het vanillestokje open en verwijder met het puntje van je mes het merg. Doe het vanillestokje, het merg, de overige volle melk en de suiker in een pan en breng dit aan de kook.
  3. Meng een flinke scheut van de warme melk met het custard papje. Giet de rest van de melk hierbij en meng dit.
  4. Giet hierna de banketbakkersroom terug in de pan en breng dit weer aan de kook.
  5. Laat het even een paar minuutjes doorkoken en lekker dik worden.
  6. Laat de banketbakkersroom afkoelen en dek deze af met huishoudfolie zodat je geen vel krijgt.
  7. Als de banketbakkersroom helemaal is afgekoeld klop je deze met de mixer los.
  8. Week de blaadjes gelatine.
  9. Klop de slagroom met de 3 theelepels suiker lobbig. Doe onder het kloppen het zakje klop fix beetje voor beetje bij de slagroom.
  10. Doe de slagroom bij de banketbakkersroom en klop dit rustig en zo kort mogelijk tot het door elkaar zit.
  11. Verwarm de uitgeknepen blaadjes gelatine met een klein beetje water in de pan zodat dit oplost.
  12. Voeg de blaadjes gelatine aan de room en roer/mix dit stevig door, dit moet gelijk opgenomen worden anders werkt de gelatine gelijk al en krijg je klontjes.

Laten we de boel nu lekker bij elkaar stoppen!

Wat heb je nog nodig?

  • Ongeveer 100 gram witte chocolade
  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Doe de Zwitserse room in een spuitzak met een klein rond mondje.
  3. Maak een klein gaatje in de zijkant van de soes en vul deze, je voelt dat hij iets groter wordt. Let op dat het je ‘m niet zo vol doet dat alles eruit komt! Pssstt.. Je kan de soes ook open snijden en de Zwitserse room er zo in spuiten.
  4. Doop de soezen in de witte chocolade of breng de chocolade met een lepel aan op de soes. Doe er nog wat leuke versierseltjes op en voilà! Ze zijn helemaal af!

Geniet van je super heerlijke, om je vingers bij af te likken soezen!

Liefs,

Dr. Creative..

cropped-logo-docx.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s