Mini cupcakejes met yoghurt

Hoihoi,

Vandaag heb ik zóóóó iets lekkers voor jullie. Voor een high-tea wil ik allemaal kleine hapjes maken en daarin kunnen kleine cupcakejes niet ontbreken. Dus aan de bak! Ik heb een heel leuk recept gevonden met yoghurt en had ze al een keertje gemaakt. Ze hebben zo’n lekker krokant laagje, ik hou daar wel van! Het recept pas ik uiteraard even aan naar hoe ik de cupcake het allerlekkerst vindt, beetje citroenrasp, andere hoeveelheid yoghurt.. Ja, zo doe ik dit meestal. Maar nu, ik heb alles netjes bij gehouden en ga dit nu ééécht aan jullie delen, geniet hiervan, ze zijn makkelijk en echt lekker!

Voor 12 minicupcakes heb je nodig:

  • 32 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 klein ei
  • 70 gram yoghurt
  • sap van een halve citroen en twee theelepels citroenrasp
  • 1 klein scheutje vanillearoma
  • 95 gram speltbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 30 gram suiker

Voor de topping heb je nodig:

  • 2 eierdooiers
  • 35 gram suiker
  • 40 gram speltbloem
  • 160 gram melk
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 klein scheutje vanillearoma

Oef.. dat is nogal wat.. Maar laten we snel beginnen!

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius, en doe vast je mooie vormpjes in de bakvorm.
  2. Oké, nu beginnen we echt;) Meng de boter, het ei, de yoghurt, de vanillearoma, de sap en geraspte schil van de citroen in een mengkom.
  3. Zeef de speltbloem, bakpoeder door het natte mengsel, voeg de suiker toe en meng alles.
  4. Schep het beslag in de papieren vormpjes. Bak de cupcakes 20 minuten totdat ze mooi bruin gebakken zijn. Je kunt controleren of ze gaar zijn door middel van een saté prikker, deze prik je erin en als deze schoon is als je ‘m eruit haal en de prikker schoon is zijn je cupcakejes klaar en gaar! Laat ze uit de vorm lekker afkoelen.
  5. Intussen maak je een óóóntzettend lekkere topping. Meng hiervoor de eierdooiers, suiker, speltbloem en citroen tot een romig goedje.
  6. Breng de melk met de vanillearoma aan de kook, doe dit op een middelhoog vuur. Als deze kookt giet je de melk en vanillearoma al roerende op het mengsel van eierdooiers, suiker, speltbloem en citroen.
  7. Doe dit mengsel terug in de pan en breng dit aan de kook. Laat het even lekker twee minuutjes koken, je voelt het dikker worden.
  8. Roer er als laatste de boter doorheen zodat deze smelt. En laat deze overheerlijke topping afkoelen.
  9. Doe de topping in een spuitzak en spuit een heerlijke toef op de cupcake. Net voor je ‘m opsmikkel is dit het lekkerst!

Geniet van je heerlijke cupcake!

Tip: maak gelijk ook 12 grote cupcakes, zo is je beslag de moeite waard. Hiervoor heb je alles bij elkaar nodig:

  • 130 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 280 gram yoghurt
  • sap van een hele (grote) citroen en de citroenrasp van één citroen
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 380 gram speltbloem
  • 20 gram bakpoeder
  • 120 gram suiker

Voor de topping heb je dan nodig:

  • 6 eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 120 gram speltbloem
  • 500 gram melk
  • 400 gram boter
  • citroensap van 1 citroen
  • 1 scheutje vanillearoma

Veel bakplezier,

Liefs,

Dr. Creative

cropped-logo-docx.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s