Koekjeees…

Soms.. Heb je gewoon heel veel zin in koekjes, en dan lekker met allerlei nootjes en gewoon helemaal lekker! Geloof mij.. Als ze net uit de oven komen zijn ze zo geweldig, je moet ze echt opbergen als je er later ook nog van wilt genieten.

Voor ongeveer 20 stuks heb je nodig:

  • 225 gram boter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl cacao poeder
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram amandelen
  1. Kneed van de boter, suiker, eierdooier, bloem, baking soda en het snufje zout een mooi koekdeeg.
  2. Meng door 3/4 van het deeg de hazelnoten, walnoten en amandelen. Wel fijnhakken, maar grof is zóóó lekker! 🙂
  3. In het over gebleven stuk deeg maak je een kuiltje waar het cacaopoeder in kan. Dit kneedt je door het deeg zodat het een egale kleur krijgt.
  4. Allebei de delen deeg dek je af met huishoudfolie en laat je lekker een uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm vast de oven voor op 180 graden.
  6. Rol het deeg met de notenvulling tot een dikke rol met een dikte zo groot als je je koekjes ongeveer wilt hebben.
  7. Het cacao-deeg rol je uit in de breedte van de dikke rol met notenvulling. zorg ervoor dat deze er precies omheen kan. Druk dit deeg een klein beetje aan het andere deeg vast. En snijdt plakjes zo dik als je de koekjes zou willen hebben.
  8. Leg alle koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat deze ongeveer 18 minuten lekker bruin bakken!

Geniet ervan! Ennee.. blijf er vooral (niet) vanaf;)

Liefs,

Dr. Creative

cropped-logo-docx.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s