Pizzavulkanen!?!

 

Oeff.. zin in iets hartigs?? Deze zijn echt heerlijk! Een broodje met een vulling van pizza, alles erin wat je zelf lekker vind! Ennee.. Let op.. ze zijn zo op! Als ze een klein beetje afgekoeld zijn maar nog wel warm zijn ze zo lekker! Ik geef je snel het recept..

Wat je nodig heb voor de vulkaan.

  • 500 gr speltbloem
  • 7 gr droge gist
  • 300 gr lauw water
  • 10 gr zout
  • Oregano
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Wat de vulkaan vulkaan maakt..

  • 50 gr wortel
  • ½  ui
  • 80 gr champignon
  • 120 gr mozzarella
  • 1/2 paprika
  • 100 gr kalkoenreepjes
  • 150 gr bolognese pastasaus
  1. Meng met de keukenmachine de bloem, gist en het water ongeveer 2 minuten, dat alles goed door elkaar zit. Doe er onder het mixen de 10 gr zout en de oregano en Italiaanse kruiden naar smaak door. (andere kruiden is ook erg lekker!) en meng dit nog ongeveer 4 minuten.
  2. Haal het deeg uit de beslagkom. Probeer het zo vochtig mogelijk te houden en alleen de buitenkant met bloem minder plakkerig maken. vet de beslagkom in met olijfolie. En laat het deeg 45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  3. Snijd intussen de wortels, mozzarella en paprika in blokjes van ongeveer een halve centimeter, de ui versnipperen en de champignon in plakjes.
  4. Haal het deeg uit de beslagkom en maak er ongeveer 16 bolletjes van (ongeveer 50 gram), leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  5. Maak in het midden van de bolletjes een kuiltje. Doe daar als eerst een schepje pastasaus in, daarna de wortel, paprika, ui, kalkoenreepjes en champignons in.
  6. Vouw het bolletje zo goed als het gaat dicht en doe op de openingetjes stukjes mozzarella. En laat dit 15 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  7. Bak de vulkanen in 25-30 minuten op 200 graden lichtbruin. Of ze gaar zijn kun je zien aan de onderkant, als deze bruin en hard is zijn de vulkanen van binnen gaar.

Geniet ervan!

Liefs,

Dr. Creative

cropped-logo-docx.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s